Het belang van ICT
ICT is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Niet alleen ondersteunend maar ook als onderdeel van de kritische bedrijfsprocessen. Het belang van betrouwbare ICT is onmisbaar geworden. Niet in de laatste plaats gestimuleerd door alle ontwikkelingen van de laatste jaren waaronder Slimmer Werken en Duurzaam Ondernemen. En de ontwikkelingen gaan razendsnel!

Wat is de Cloud nu precies?
De ‘Cloud’ is een begrip dat inmiddels zijn intrede heeft gedaan in het bedrijfsleven. U heeft er vast wel van gehoord of over gelezen. Maar wat kunt u als ondernemer nu met werken in de Cloud? En belangrijker: waar moet u op letten wanneer u gaat werken in de Cloud?

In de Cloud werken houd in dat u uw data (denk aan programma’s, e-mail, bedrijfsinformatie, administratie, etc.) niet (alleen) op uw pc of server hebt staan, maar dat het ergens op openbare of private servers wordt opgeslagen. Deze servers kunt u veilig vanaf iedere plek met een internetverbinding bereiken. Dit maakt het werken ineens veel flexibeler!

Wat zijn de voordelen van Cloud Computing?
Één van de grootste voordelen van het gebruik van Clouddiensten is het gemak waarmee extra capaciteit bijgeschakeld kan worden, of juist gereduceerd kan worden. u huurt alleen de capaciteit naar behoefte, waardoor u flexibel blijft en niet onnodig hoeft te investeren. Doordat data verspreid zijn over meerdere servers en zelfs locaties, neemt de betrouwbaarheid en beschikbaarheid toe. Maar er zijn uiteraard veel meer voordelen die het werken in de Cloud u kan bieden.

Is uw data wel veilig in de Cloud?
Ja. We kunnen stellen dat de data in de Cloud veiliger is opgeslagen dan bij de meeste bedrijven. De beste mogelijkheid is om te kiezen voor een private Cloud oplossing waarbij uw data wordt opgeslagen in een datacenter in uw regio.

In het Datahotel worden uw bedrijfsgegevens veilig opgeslagen

Laat mij u goed voorlichten!